BİZE ulaşın : 0 (533) 567 467 0
Şu kullanıcı olarak giriş yapıldı:
filler@godaddy.com
BİZE ulaşın : 0 (533) 567 467 0
Şu kullanıcı olarak giriş yapıldı:
filler@godaddy.com
Bağımlılık Nedir?
Bağımlılık yaşam için gerekli olmayan doğal ya da yapay bir maddenin, amacı dışında, gelişen tolerans sonucu gitgide artan miktarlarda kullanılması; yaşanılan tüm psikososyal ve fiziksel sorunlara rağmen ise kullanıma devam edilmesi şeklinde tanımlanmaktadır. Kişi kullandığı maddeyi azaltıp bıraktığında ise o maddenin özelinde çeşitli yoksunluk bulguları yaşayabilir. Alışılan maddenin yarattığı fiziksel ruhsal değişiklikler sonrasında kişinin yaşadığı ciddi istenç (aşerme) nedenli maddeden bağımsız bir yaşam sürdürülemez hale gelir.
Nikotin (Tütün) Bağımlılığı
Tütün kullanımı her şekilde ciddi zarar içermektedir ve tütüne maruz kalmanın güvenli bir yolu ya da düzeyi yoktur. Sigara içmek dünya çapında en yaygın tütün kullanım şeklidir. Diğer tütün ürünleri arasında nargile tütünü, purolar, sigarillolar, ısıtılmış tütün, sarma tütünü, pipo tütünü ve dumansız tütün ürünleri yer alır.
Dünya Sağlık Örgütü'nün güncel verilerine göre:
Günümüzde sigara bırakma tedavileri sıklıkla medikal (ilaç) tedavileri şeklinde yapılmaktadır. Nikotin yerine koyma tedavileri ile sigara bırakılabilmekte fakat ilk 3 ayda en sık olmak üzere, 1 yılda %80'e varan oranlarda yinelemeler görülmektedir. Yinelemelerle mücadelede psikososyal tedavi yaklaşımları oldukça önemlidir.
Psikososyal yaklaşımlardan biri olan psikodrama grup terapisinde yalnızlık, yineleme hakkındaki olumsuz bilgi, tutum ve beklentiler, yetersiz sosyal destek, sosyal beceri eksikliği, düşük sorun çözme becerileri, olumsuz yaşam olayları ve olumsuz duygularla baş etmede güçlük gibi yinelemelere yol açan etkenler üzerinde çalışılmakta ve motivasyon - farkındalık artışı, kalıcı davranış değişikliği, tedaviye direncin azaltılması, sigara ile vedalaşabilmenin, sigarasız yaşama uyumun sağlanması ve umudun artırılması amaçlanmaktadır.
Gruplara katılmadan önce terapistler tarafında bir değerlendirme görüşmesi yapılmaktadır. Gruba uygunluk kararını grup yöneticileri vermektedir.
Grup üye sayısı ve grubun süresi için lütfen bireysel olarak randevu alınız.
Atölye 3P Psikoterapi Psikodrama Psikiyatri
PAÜ TEKNOKENT KINIKLI MAH. HÜSEYİN YILMAZ CAD. PAMUKKALE ÜNIVERSITESİ NO: 67 İÇ KAPI NO: Z-15 PAMUKKALE/ DENİZLİ
Telif Hakkı © 2024 Atölye 3P - Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.
ONLİNE (ÇEVRİMİÇİ) VE YÜZ YÜZE DANIŞMANLIK PSİKOTERAPİ HİZMETLERİMİZ BAŞLAMIŞTIR !